Genealogie Van Steenis

Home ] About this site ] Genealogie Peters ] [ Genealogie Van Steenis ] Dynamic Family Tree ] Genealogische Links ]

 

------------------------------------

Parenteel Arie van Steenis
Update from Friesland
Update from UK
Wapen van Steenis
Zegel Hermannus van Steenhuys

Dynamic Family Tree

------------------------------------

De 'Friese van Steenis tak' heeft een eerste familie bijeenkomst georganiseerd. Daar werd een uitgebreid document m.b.t. genealogisch onderzoek gepresenteerd dat terug gaat tot ca. 1450. Dit document is opgenomen onder 'Update from Friesland'. Ook bleek de familie van Steenis een familiewapen te bezitten. Achtergrond en afbeelding staan beschreven op Wapen van Steenis.

Op de tweede familie bijeenkomst, georganiseerd door de Haagse tak, werd besloten de huidige familiestructuur in beeld te brengen. Deze informatie start met de Arie van Steenis. Onderzoek loopt nog hoe de relatie gelegd moet worden tussen Adrianus of Arie en de gegevens die in het document van de Friese tak staan vermeld.

Voor de parenteel in tekstvorm klik op Parenteel van Arie van Steenis tekst
Voor de parenteel in grafische vorm klik op Parenteel van Arie van Steenis Grafisch

Eind mei 2000, n.a.v. het publiseren van de genealogische gegevens op deze website, ontvingen we spontaan van de 'Engelse van Steenis tak' nog additionale informatie. Deze informatie gaat terug tot ca. 1320.  Recent is ook een afbeelding ontvangen van het zegel van Hermannus van Steenhuys uit 1337.

Uiteraard zijn deze gevens nog lang niet volledig en zijn we altijd op zoek naar nieuwe informatie welke zo spoedig mogelijk beschikbaar zal worden gesteld via deze site. Gewerkt wordt aan de mogelijkheid de familie relaties ook grafisch te bekijken d.m.v. een viewer. Hiervan is al een prototype (zie toelichting m.b.t. status) op deze site beschikbaar. Deze viewer werkt echter alleen met gegevens die gestructureerd in een databestand zijn opgeslagen en werkt niet met 'gewone tekst'. De familie relaties tot en met Arie zijn voor dit doel al beschikbaar.

Lex Peters


Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: zaterdag 6 januari 2018