Genealogische Links

Home ] About this site ] Genealogie Peters ] Genealogie Van Steenis ] Dynamic Family Tree ] [ Genealogische Links ]

 

------------------------------------

Dynamic Family Tree

------------------------------------

Op internet is veel te vinden op het gebied van genealogie. Op deze pagina zijn een aantal interessante verwijzingen (links) te vinden naar andere websites.

Verenigingen en organisaties 

De Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) Homepage
Alles over de activiteiten van de NGV alsmede een hoop links naar andere interessante sites.  

Het Nationaal Archief
Alles over de nationale archiefdiensten in Nederland.

Centraal Bureau voor Genealogie
Het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) is het kennis- en documentatiecentrum voor genealogie, familiegeschiedenis en verwante wetenschappen.

WieWasWie
WieWasWie is de opvolger van het Genlias project, een leuk initiatief van de Nederlandse gemeenten om hun archieven elektronisch ter beschikking te stellen op het internet. Het converteren van de (veelal)  geschreven archieven naar internet bestanden gebeurt door vrijwilligers. Planning en voortgang is per gemeente verschillend. 

GAZ Archiefnet
Archiefnet is een zoekservice voor websites van archiefdiensten in binnen- en buitenland. Archiefnet wordt sinds 1995 dagelijks onderhouden.

Genealogische software 

Dynamic Family Tree (DftCom2)
Op deze site vindt U alle informatie beschikbaar over alsmede download van het programma Dynamic Family Tree. Dit programma wordt o.a. op deze site gebruikt om de verzamelde gegevens dynamisch op internet beschikbaar te stellen.

ALDFAER
Een uitstekend (en gratis te downloaden) PC programma dat kan worden gebruikt om de basisgegevens van uw genealogische onderzoeken vast te leggen en overzichten te vervaardigen. Dit programma wordt gebruikt als input voor de Family Tree. 

Gensadata
Dit is ook een goed genealogie programma dat wordt ontwikkeld vanuit de NGV. Inmiddels is hier al een Pro-versie van uit. Demo te downloaden vanaf de site.  

De Genealogie startpagina
Overzicht van vele verzamelde links op het gebied van genealogie

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: zaterdag 6 januari 2018