Dynamic Family Tree

Home ] About this site ] Genealogie Peters ] Genealogie Van Steenis ] [ Dynamic Family Tree ] Genealogische Links ]

 

------------------------------------

Dynamic Family Tree

------------------------------------
Genealogische gegevens en GedCom
In de genealogie worden alle familie relaties niet als tekst opgeslagen maar als aan elkaar gerelateerde gegevens in een database. De tekstuele weergave hiervan, zoals op de andere pagina's zichtbaar wordt gemaakt, kan hiervan min of meer automatisch worden afgeleid.  Er bestaat een hele diversiteit aan computer programma's die het mogelijk maken allerlei vormen van gegevens makkelijk te kunnen verwerken (foto's, documenten etc.). Internationaal is een formaat afgesproken waarin deze (althans de meeste) gegevens kunnen worden uitgewisseld; het z.g. GedCom formaat.

GedCom bekijken
Met het plaatsen van deze gegevens op het WEB in het GedCom formaat is men er nog niet: er is ook een applicatie nodig die je kan laten zoeken en die de gevonden gegevens op een juiste wijze presenteert. Zo'n applicatie is de hiernaast getoonde 'Dynamic Family Tree'. Bezoek de de DftCom2 site voor meer informatie.
Met deze applicatie kan direct in de familiestamboom worden gezocht. Er worden steeds een aantal generaties grafisch getoond; van een geselecteerde persoon worden dus de ouders, eventuele partner en de eventuele kinderen weergegeven. Door op één van deze personen te klikken ontstaat weer een nieuw overzicht waarbij steeds de geselecteerde persoon centraal staat.

Browser instellingen
Vanwege het dynamische karakter kan deze toepassing alleen worden gebruikt indien Uw browser het gebruik van z.g. Java Applets ook toelaat. U kunt dit instellen in Uw browser in het menu Extra bij menukeuze Internet-opties onder Geavanceerd; onder het kopje JAVA VM moet de JAVA JIT compiler worden aangezet. Getest is echter alleen met Internet Explorer 5.0 browser. Graag reactie op het gedrag van deze applicatie op andere browsers. Verder wordt uitgegaan van 800 x 600 beeldscherminstelling.


Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: zondag 14 september 2003