About this site

Home ] [ About this site ] Genealogie Peters ] Genealogie Van Steenis ] Dynamic Family Tree ] Genealogische Links ]

 

------------------------------------

Dynamic Family Tree

------------------------------------

Historie
N.a.v. genealogisch onderzoek  door de Van Steenis-tak uit Friesland is tot nu toe 2 maal een familie-reŁnie gehouden. Bij de laatste reŁnie heeft de Haagse tak van de van Steenissen zich verplicht de stamboom tot dan toe in kaart gebracht, op een leuke wijze te presenteren. Ik heb aangeboden voor dit doel wat software-onderzoek te doen en voor ik het wist had ik mijn eigen familie tot aan 1750 als proef ingebracht in een demo software pakketje GD/WIN. Dit pakket o.a. mogelijkheden om HTML te genereren, een formaat dat direct op internet kan worden geplaatst. Voor ik het wist was ik bezig een website te bouwen met genealogische gegevens over zowel mijn familie als die van mijn vrouw Ellen.

Inmiddels hebben er op softwaregebied veel ontwikkelingen plaatsgevonden. Dit heeft o.a. geresulteerd in de ontwikkeling van de gratis applicatie ALDFAER. Deze wordt geheel door vrijwilligers onderhouden en bevat professionele functionaliteit. Dat is de reden dat we inmiddels naar deze software zijn overgestapt als basis voor het vastleggen en presenteren van al onze bevindingen. Deze website bevat een aantal automatisch gegenereerde rapportges uit de ALDFAER database, m.n. de grafische stamboom presentaties, maar de website is slechts ťťn de manieren om de gegevens te laten zien.

Deze site is in eerste instatie bedoeld voor familie en bekenden die geÔnteresseerd zijn in de familiegeschiedenis van Peters en Van Steenis.

Aanvullingen en opmerkingen zijn altijd van harte welkom via e-mail.

Lex Peters